Viewing entries in
Travel

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Comment

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Taking a road trip? Here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to make fun new memories with your travel pals instead of scrolling our phones. Have fun with these!

20 Fun Road Trip

Questions, Trivia, & Conversation Starters

Would You Rather:

1.     Take a road trip via the back roads or interstate?

2.     Have a map or go without a map?

3.     Return to somewhere you already know you like or visit a new place you’ve never been before?

4.     Be totally disconnected on a trip or carry your phone with you?

5.     Be driving to Las Vegas or New York?

If You Could:

6.     Do a round-the-world trip, what would be the first country you’d visit on each continent?

7.     Make the clouds rain down anything, what would they rain down?

8.     Write a book about your life, what would the theme of your book be?

9.     Be fluent in another language, which one would you choose?

10.  Name yourself, what would your name be?

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, Conversation Starters

Tell Me About:

11.  The top three items on your bucket list.

12.  One thing you’re excited about for this trip.

13.  Your top three pet peeves.

14.  A time you were courageous.

15.  Your most embarrassing moment.

Travel Trivia:

16.  What are the three happiest countries in the world?

Answer: Norway, Denmark, and Iceland

17.  What country is credited with building the first modern car?

Answer: Germany by Karl Benz in 1885.

 

18.  What continent has the longest mountain range?

Answer: South America: The Andes

 

19.  What are the names of the five Great Lakes between the US and Canada?

Answer: Superior, Ontario, Michigan, Huron, and Erie

 

20.  What state is home to the least visited U.S. National Park?

Answer: Alaska with Gates of the Arctic National Park and Preserve

 

Bonus! What country boasts the world’s tallest bungee jump?

Answer: China at the Macau Tower, with a height of 764 feet (233 meters), equivalent to 70

stories high.

20 Fun Road Trip Questions, Trivia & Conversation Starters from the Game 501 Questions: A Travel Game

We hope these questions spark fun new conversations on your road trip! You can get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in paperback and Kindle! -Lindsey & Adam Nubern


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name

Get More Fun Questions!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

2 Comments

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

Whether you’re staying home or going out for a fun dinner, here are 20 fun questions and trivia to share with your Valentine on Valentine’s Day this year! Have fun with these!

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

Would You Rather:

  1. Have a fun new experience together or get a gift you’ve been wanting for awhile for Valentine’s Day?

  2. Get a box of chocolates or flowers on Valentine’s Day?

  3. Stay in or go out for Valentine’s Day?

  4. Me read a love letter I’ve written to you or have me do something for you that means I love you. If your answer is to do something, what would that something be?

  5. Plan your Valentine’s date together or get surprised with a whole date already planned?

This last question is from my creative friend Margo:)


If You Could:

  1. Relive one experience we’ve shared together, what would it be?

  2. Improve our relationship in one way, what would it be?

  3. Name three traits you love about me, what would they be?

  4. Say one new experience you want to share this year together, what would it be?

  5. Win the lottery today, what would you do with your winnings for Valentine’s Day?


20 Fun Valentines Day Questions Trivia Conversation Starters

Tell Me About:

  1. The moment you knew you loved/liked me.

  2. Your first impression of me.

  3. Your craziest Valentine’s Day memory.

  4. My best physical feature.

  5. Your favorite memory of us dating.

Valentine’s Day Trivia:

I found all of these fun trivia questions from Valentines Day Trivia Quiz. It was so fun to play, I wanted to share my favorites with you and see if you can guess the answers.
  1. “How many cards are sent on Valentine’s Day each year? Is it 500 million, 1 billion, 2 billion, or 10 billion cards?”

    Answer: “The Greeting Card Association estimates that approximately one billion valentine cards are sent world-wide each year, making Valentine’s Day the second largest card sending holiday of the year behind Christmas.”

  2. “What percentage of flowers purchased on Valentine’s Day are red? Is the answer 69%, 76%, 83%, or 94%?”

    Answer: “According to the Ipsos-Insight for the American Floral Endowment’s Consumer Tracking Study (2004), of roses purchased on Valentine’s Day, 69% are red, 6% pink, 6% peach/salmon, 5% yellow, 4% white, 7% mixed, 4% other.”

  3. “Who created the first Valentine’s Day box? Is it Russell Stover, Louis IV, Richard Cadbury, or Milton Hershey?”

    Answer: “In 1822, John Cadbury opened a tea and coffee shop in Birmingham, England. He soon expanded chocolate manufacturing and in 1861 his son Richard greatly increased sales by packaging Cadbury chocolates in the world’s first heart shaped box for Valentines Day.”

  4. “What do the X’s and O’s in XOXO stand for?”

    Answer: “X=kisses, O=hugs”

  5. “What continent produces the most roses sold in the U.S. on Valentine’s Day?”

    Answer: “South America. Most roses sold on Valentines Day in the U.S. are imported from South America, but California grows 60% of the roses sold in the U.S.”

  6. “How many U.S. states have a city named Valentine? Is it 3, 4, 5, or 7?”

    Answer: “Four. Valentine, Arizona; Valentine, Nebraska; Valentine, Texas; Valentine, Virginia.” Which one will you visit first?:)


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name

Get More Fun Questions!

Get our fun new game 501 Questions: A Travel Game for 501 more awesome conversation starters to use on every adventure you take with the folks you love!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

2 Comments

20 Conversation Starters for Thanksgiving

Comment

20 Conversation Starters for Thanksgiving

Need conversation starters for Thanksgiving? We got you!

20 Conversation Starters for Thanksgiving, NuventureTravels.com

Thanksgiving can bring on a whole range of emotions: excitement to get everyone together, dread of pending political conversations, anxiety as to what to talk about with family you only see every five years, or boredom hearing the same old stories over and over from Grandpa.

Here’s 20 questions to spark fun and new conversations with your family and friends during your Thanksgiving get togethers.

We’ve used these with our families and it’s amazing the new stories you hear, the new things you learn about your family, and new perspectives that come through new conversation. Enjoy!

 

20 Questions for Thanksgiving

Would You Rather:

1. Meet one of your ancestors from the past or a descendant in the future?

2. Take your next trip by plane, train, car, or boat?

3. Travel with a map or explore without a map?

4. Be a generalist or an expert?

5. Know your future or not know your future?

If You Could:

6. Write a book about your life, what would the theme of your book be?

7. Choose between exploring the depths of the oceans or flying into space, which one would you choose?

8. Travel to three countries next year, which countries would you choose?

9. Relive a season of your life, what season would it be?

10. Try something new you’ve been curious about, what would you want to try?

Tell Me About:

11. A time you were courageous.

12. Something you’re looking forward to this year.

13. One of your favorite memories from your childhood.

14. A time a stranger changed your life.

15. The best piece of advice someone gave you and the worst piece of advice you’ve received. 

Travel Trivia:

16. What city is known as the Mother of the World?

Answer: Cairo, Egypt

17. Guess three of the seven countries that have territorial claims of the south pole?

Answer: Norway, Australia, France, UK, New Zealand, Chile, Argentina. Other countries present at the south pole have research facilities on other country’s territories.

18. Which country has the most languages spoken?

Answer: Papua New Guinea, with 820 languages spoken

19. What country is credited for building the first modern car?

Answer: Germany by Karl Benz in 1885

20. What are three of the world’s seven natural wonders?

Answer: Mount Everest in Nepal, Victoria Falls in Zambia/Zimbabwe, Grand Canyon in Arizona, USA, Great Barrier Reef in Australia, Northern Lights, Parícutin volcano in Mexico, Harbor of Rio de Janeiro, Brazil


Save These for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Conversation Starters for Thanksgiving, NuvetureTravels.com

Want more Fun Questions?

Get the full game 501 Questions: A Travel Game with over 501 awesome conversation starters! Get it on Amazon today in Kindle or Paperback and keep the fun questions going!

Comment

6 Must Have Items for Better Sleep in Your RV

Comment

6 Must Have Items for Better Sleep in Your RV

How to Get Good Sleep In Your RV NuventureTravels.com

How to get good sleep in your RV? We want it, too! As full-time RVer’s we’ve had our fair share of no sleep nights. Either, we find an awesome, secluded spot and in the middle of the night someone pulls up next to us with their lights on, music up, and generator running. Come on, y’all! Or, one of us is ready to sleep and the other’s not and wants lights on, so we’re both frustrated.

We’ve been there, too! Here’s a list of 6 must have things to get good sleep. And, through researching, here are 7 tips we’ve found to get better sleep in your RV.

6 Must Have’s for Better Sleep in Your RV

  1. Ear Plugs

Adam’s a super sensitive sleeper, so if he gets woken up, it’s a good chance he’s up the rest of the night tossing and turning. So he keeps a tiny bag of ear plugs under his pillow to keep any noises (my turning of a book page or noisy neighbors) out of ear shot.

He has the bright orange neon ones just like these I found on Amazon.

Foam Ear Plugs

 
 

2. Eye Mask

If you want to take a nap in the camper mid-day or your partner wants to read with the lights still on, snag one of these. We got ours from an international flight we took and still use it. Or, grab one on Amazon. Ooooo! Silky, silky!

Silk Eye Mask

 
 

3. Head Lamp

For us, we rarely doze off at the same time. A lot of nights one of us is still reading while the other wants to pass out. Instead of keeping overhead lights on to light our book, we’ve found that using our head lamps is better for the other person sleeping. The headlamp keeps the light more directed into the book instead having an overhead light on making it hard for the other person to fall asleep.

Here’s the headlamp I use and it has three settings of light.

Head Lamp

 
 

4. Awesome Mattress

One of the best things you can do for yourself is invest in a good mattress! We LOVE our mattress and it’s not expensive- less than $250!

The best sleep we get is on this mattress in our camper! We’re not exaggerating. We’d rather sleep in our camper at family and friend’s houses when we’re visiting. Shhh… don’t tell them:)

We bought our camper from another couple and they included this mattress in the sale. However, we love it so much, when we recently moved back into our house in Colorado, I bought these same mattresses for in our home while we’re base camping there part time of the year. We totally recommend this mattress with five stars!

Spa Sensations Memory Foam Mattress, 8 inch, Full Size

 
 

5. Cool Sheets for Summer

We’ve found that our sheet choice really affects our sleep in the different seasons. We have cool sheets for hot, muggy summer nights and flannel for cold, winter nights.

I’ve been hearing a lot about these bamboo sheets that stay cool all night. Right now we have cotton, but we may try these for next summer! Wanted to share this with you:)

Cool Sheets for Summer

 
 

6. Flannel Sheets for Winter

We love our flannel sheets! They make a huge difference in the winter months keeping us warmer all night. Here’s a list of must have winter items I keep on hand too to make sure I keep myself warm. If not, I’m a cold grouch!

Just seeing these flannel sheets makes me want to crawl into bed for a nap:)

Deliciously cozy Eddie Bauer flannel sheets… time for a nap!

 

Make Shopping Later Easier! 

1. Pin this post to use later here.

2. And, download this packing list so you can easily pull up the list when you’re out shopping next!

Name *
Name
6 Must Have Items to Get Good Sleep in Your RV

You’ll Also Like:

Comment