Viewing entries tagged
fun questions for traveling with kids

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip

Comment

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip

20 Fun Questions, Trivia, and Conversation Starters for Train Trip Ride. NuventureTravels.com

Heading out on a train ride and have a lot of time on your hands with family, friends, or strangers in your cabin? Here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to spark new conversations and create awesome new memories with your travel pals!

These 20 questions come from our new game 501 Questions: A Travel Game. You can get over 500 more fun questions in the book on Kindle or paperback on Amazon here for your upcoming trip!

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip


Would You Rather:

1.     Take a train or a plane to a new destination?

2.     Have a full week train trip in a passenger car full of strangers, or one all to yourself where you can’t communicate with anyone else?

3.     Take a week long train trip stopping every 3 hours for one hour at a time or not stopping at all.

4.     Travel the Trans-Siberian Railway or take a train in India?

5.     Travel on a train only at night or only during the day?

If You Could:

6. Take a train ride anywhere in the world, which train experience would you want to have?

7. Ride a train in any country, which country would you ride through?

8. See any scenery in the world from a train, what would you want to see?

9. Take only one thing to do on a train ride, what would it be?

10. Find yourself sitting next to anyone on a train for a two day trip, who’d you pick to sit next to?

Tell Me About:

20 Fun Questions, Trivia, and Conversation Starters for Train Trip Ride. NuventureTravels.com

11. Your favorite train ride experience.

12. A fear you have of train rides.

13. Your favorite way to spend your time on  a train.

14. The most interesting person you’ve met or interaction you’ve had on a train ride.

15. The most interesting reason you’ve had to take a train ride.

Travel Trivia:

16. What country boasts the most miles of railroad tracks in the world?

Answer: USA with over 141,500 miles of tracks (228,000 km).

17. What country has the fastest train?

Answer: China with the Shanghai Maglev train that can reach 267 mph (431 km/hr).

18. What city built the first underground railway in the world?

Answer:  London, England in 1863 carrying 38,000 passengers the first day.

19. How many days does it take to cross the Trans-Siberian Railway?

Answer: It depends. There are three main routes with the longest route taking seven days to travel from Moscow, Russia and Vladivostok, Russia, covering 6,152 miles (9,258 km). This is said to be the least interesting route. The “most interesting” route is Moscow, Russia to Beijing, China via Mongolia taking six nights to cover 4,735 miles (7,621 km).

20.  What country has the longest train tunnel?

Answer: Switzerland with the Gotthard Tunnel that runs 35.7 miles (57.5 km) under the Swiss Alps linking northern and southern Europe and took almost two decades to complete. It’s known as the longest and deepest tunnel in the world.

Bonus: How long is the Channel Tunnel connecting London and Paris and running under the English Channel?

Answer: 31.35 miles (50.45 km) linking the island of Great Britain and Europe’s mainland.

Lindsey & Adam Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations for you on your train ride! Get over 500 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback. Thank you for supporting us!

-Lindsey & Adam Nubern


Save These for Your Train Ride!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
Fun Game for Train. NuventureTravels.com

GET 501 QUESTIONS: A TRAVEL GAME!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

Have fun with the questions and thank you for supporting us!


You’ll Also Like:

Comment

20 Fun Questions for Traveling with Kids

Comment

20 Fun Questions for Traveling with Kids

Traveling with kiddos? Tired of the whining “Are we there yet?!” or everyone sucked into their devices? Here’s 20 fun questions to spark new and fun conversations with your kids on the road and make the time fly by. These will have you laughing together and making fun new memories! These questions are just a few from our new game 501 Questions: A Travel Game:)


20 Fun Questions for Traveling with Kids

Would You Rather:

1.     Explore a castle or a cave?

2.     Take an elephant or camel ride?

3.     Have a rocket backpack or light speed shoes to travel on your trip with?

20 Fun Questions to Ask Your Kids On a Road Trip

4.     Get a hug from a panda bear or monkey?

5.     Meet a hibernating alligator or hibernating bear?

 

If You Could:

6.     Make the clouds rain down anything, what would they rain down?

7.     Speak another language, which one would you choose?

8.     Travel back in time, which time would you choose in history?

9.     Be free from doing one chore, which one would it be?

10.  Throw a party and everyone you invited came, who would be the first three people you’d invite?

 

Tell Me About:

11.  Your top three pet peeves.

12.  Your favorite family vacation you’ve been on.

13. One thing you’re thankful for this year.

14. Your secret talent.

15. Two people you admire the most and why.

 

Travel Trivia:

Our fav world traveling fam- The Moreheads! You can follow them on Instagram @more_ahead!

Our fav world traveling fam- The Moreheads! You can follow them on Instagram @more_ahead!

16.  What is the fastest animal on earth?

Answer: The Peregrine Falcon, which reaches speeds of 200 mph (322 kmh) while in a dive.



17. True or False? Australia has more people than kangaroos.

Answer: False. There are about two kangaroos for each person in Australia.



18. What’s the most spoken language on Earth? Is it English, Spanish, French, or Mandarin Chinese?

Answer: Mandarin Chinese.



19. Can you name two animals that can change their color?

Answer: Some species of frogs, octopus, foxes, hares, fish, chameleons, lizards and seahorses.



20. What country has the world’s largest food fight every year where people throw tomatoes at each other? Is it Italy, Spain, or Greece?

Answer: Spain at La Tomatina Festival.


20 Fun Questions for Traveling with Kids. Lindsey Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations with your kiddos on your trip! Get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback. -Lindsey & Adam Nubern


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 fun questions for traveling with kids.jpg

GET MORE FUN QUESTIONS!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment