Viewing entries in
#nuventures

20 Fun Questions for the Airport & on Your Flight

Comment

20 Fun Questions for the Airport & on Your Flight

20 Fun Questions for the Airport & on the Airplane

Stuck in airport security? Your flight get delayed? Looking for a fun way to pass the time?

Here’s 20 fun questions and trivia to spark new conversations to make new memories and have the time fly by in the airport and on the plane! Have a blast with these!

We could have totally used these during our flight delay in Germany. They kept delaying us hour by hour until past midnight and they legally had to give us a hotel overnight. The Germans around us kindly interpreted each announcement to us and we all bonded over beers and pizza at the hotel into the wee hours of the morning. These would have broken the ice hours earlier:)

The view from our flight from Denver, CO to Seattle, WA! Amazing!

The view from our flight from Denver, CO to Seattle, WA! Amazing!

Would You Rather:

1.     Choose pretzels or peanuts on your flight?

2.     Have the aisle, window, or middle seat?

3.     Have a baby wailing next to you or the kid behind you kicking your seat for the whole flight?

4.     Have the most turbulent ride you’ve ever had but get to your destination early, or have a smooth ride and be five hours late?

5.     Be a pilot or air traffic controller?

 

If You Could:

6.     Find yourself sitting in first class next to someone famous, who would you want it to be?

7.     Win an airplane ticket to anywhere in the world to take today, where would you want the destination to be?

8.     Do the safety announcement, how would you make it more entertaining?

9.     Order anything on the menu, what would be your first three choices?

10.  Fly over any part of the world on your flight, where would you want to fly over to see it from above?

 

Tell Me About:

11.  Your most embarrassing moment on a flight.

12.  The most interesting conversation you’ve ever had on a flight or you’ve overheard on a flight.

13.  Your top three pet peeves of what other passengers do on a plane.

14.  Your most memorable flight.

15.  The craziest delay you’ve had for a flight.

 

Travel Trivia:

16.  In what country did the first commercial flight take place?

Answer: USA from St. Petersburg, Florida to Tampa, Florida in 1914 covering over 18 miles in 23 minutes.

 

17.  In what country did duty free shops start?

Answer: Ireland.

 

18.  What country boasts the busiest airport in the world?

Answer: USA, with Hartsfield- Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, Georgia.

 

19.  How much did the first airline ticket cost?

Answer: $400 (equivalent to about $10,000 today) in 1914 for the first commercial flight from

St. Petersburg, Florida to Tampa, Florida.

 

20.  How many hours is the world’s longest commercial flight?

Answer: 18.5 hours from Singapore to New York. The next longest flight is 17.5 hours from Auckland, New Zealand to Doha, Qatar.  

IMG_8116-1 copy.png

We hope these questions spark fun new conversations on your trip! Get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in paperback and Kindle! -Lindsey & Adam Nubern


SAVE THESE FOR LATER!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Fun Conversation Starters for Airport and Airplane. NuventureTravels.com

GET MORE FUN QUESTIONS!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment

How to Hang Frames on Carpeted Walls of Casita Travel Trailer

Comment

How to Hang Frames on Carpeted Walls of Casita Travel Trailer

How do you hang frames or other stuff on your Casita Travel Trailer’s carpeted walls?

Metal curtain hooks!

 

How To:

Insert the long, straight side of the pin down into the carpeted wall. Use the hook side to hang your frame from.

They work great! The previous owner of our Casita shared this tip with us.

Where to get the hooks:

You can get them at any fabric store like Jo-Ann Fabrics. You can also find them at Walmart. Or, you can ship them straight to your house from Amazon here.

Before You Start Driving:

Make sure you take down your frames before you start driving with the Casita. You don’t want the frames to pop off and glass to shatter everywhere.

Before we start driving, we take the frames down and put them face down on our bed. When we arrive at our destination, we put them back up. It takes a couple minutes.

More Ideas:

Have fun decorating! If you’re looking for some inspiration and ideas, here’s some photos of how we renovated/decorated our Casita. Safe and happy travels! -Lindsey

How to Hang Frames on Carpeted Walls of Casita Travel Trailer

Save This For Later!

Pin this photo on your inspiration board here!

 
How to Hang Frames on Carpeted Walls.jpgHow to Hang Frames on Carpeted Walls of Casita Travel Trailer
 

Comment

Fun Christmas Questions & Trivia for You, Your Family, and Friends

2 Comments

Fun Christmas Questions & Trivia for You, Your Family, and Friends

20 Fun and Free Christmas Conversation Starters

Whether you’re relaxing around the Christmas tree together or in the car on a long road trip over the holidays, here are 20 fun questions and trivia to spark fun new conversation for you, your family and friends. Have fun!

20 Fun Christmas Questions & Trivia

Would You Rather:

1. Have a white Christmas or a warm Christmas?

2. Receive a gift or share an experience?

3. Receive eggnog or fruit cake as a gift?

4. Play outside, build a snowman, and sled or stay inside drinking hot chocolate and reading a good book when it snows?

5. Shop in New York City for gifts or shop online in your pajamas?

 

If You Could:

1.     Have Christmas at home or in a new destination, what would you choose?

2.     Only have one Christmas song available to hear over the Christmas season, which one would you choose?

3.     Start a new tradition, what would it be?

4.     Spend Christmas at the beach or in the mountains, what would you choose?

5.     Plan your Christmas Eve and Christmas Day meals, what would you plan to have?

Fun Christmas Questions and Trivia for Family and Road Trips

 

Tell Me About:

1. Your favorite Christmas tradition.

2. Your favorite memory playing in the snow.

3. Your craziest or most memorable Christmas experience.

4. The best gift you’ve ever received.

5. Your favorite Christmas ornament.

 

Christmas Trivia:

1. What country is known to have started the Christmas tree tradition?

Answer: Germany.

2.  What Christmas song was the first to be broadcast from space in 1965?

Answer: Jingle Bells. Cool!

3. What Christmas decoration was originally made from tin?

Answer: Tinsel. When we lived in Vermont for a summer, we met David Claggett from Artistry in Tin who still makes traditional tin tinsel!

4.  What traditional Christmas decoration is actually a parasitic plant?

Mistletoe.

5. What state is home to a town named Christmas?

Florida. I found other Christmas towns from this article. There’s also: Bethlehem, Pennsylvania; Santa Claus, Indiana and Santa Claus, Georgia ; North Pole, Alaska; Snowflake, Arizona; Noel, Missouri; Rudolph, Wisconsin; Evergreen, Alabama; Joy, Illinois; Christmas Valley, Oregon


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Fun Christmas Questions & Trivia

Want More Conversation Starters?


Get 501 fun new conversation starters with our new game 501 Questions: A Travel Game!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

"The questions have us laughing, deeply pondering, and digging deep into interesting conversations." -Lindsay M., FollowYourDetour.com

2 Comments

20 Conversation Starters for Thanksgiving

Comment

20 Conversation Starters for Thanksgiving

Need conversation starters for Thanksgiving? We got you!

20 Conversation Starters for Thanksgiving, NuventureTravels.com

Thanksgiving can bring on a whole range of emotions: excitement to get everyone together, dread of pending political conversations, anxiety as to what to talk about with family you only see every five years, or boredom hearing the same old stories over and over from Grandpa.

Here’s 20 questions to spark fun and new conversations with your family and friends during your Thanksgiving get togethers.

We’ve used these with our families and it’s amazing the new stories you hear, the new things you learn about your family, and new perspectives that come through new conversation. Enjoy!

 

20 Questions for Thanksgiving

Would You Rather:

1. Meet one of your ancestors from the past or a descendant in the future?

2. Take your next trip by plane, train, car, or boat?

3. Travel with a map or explore without a map?

4. Be a generalist or an expert?

5. Know your future or not know your future?

If You Could:

6. Write a book about your life, what would the theme of your book be?

7. Choose between exploring the depths of the oceans or flying into space, which one would you choose?

8. Travel to three countries next year, which countries would you choose?

9. Relive a season of your life, what season would it be?

10. Try something new you’ve been curious about, what would you want to try?

Tell Me About:

11. A time you were courageous.

12. Something you’re looking forward to this year.

13. One of your favorite memories from your childhood.

14. A time a stranger changed your life.

15. The best piece of advice someone gave you and the worst piece of advice you’ve received. 

Travel Trivia:

16. What city is known as the Mother of the World?

Answer: Cairo, Egypt

17. Guess three of the seven countries that have territorial claims of the south pole?

Answer: Norway, Australia, France, UK, New Zealand, Chile, Argentina. Other countries present at the south pole have research facilities on other country’s territories.

18. Which country has the most languages spoken?

Answer: Papua New Guinea, with 820 languages spoken

19. What country is credited for building the first modern car?

Answer: Germany by Karl Benz in 1885

20. What are three of the world’s seven natural wonders?

Answer: Mount Everest in Nepal, Victoria Falls in Zambia/Zimbabwe, Grand Canyon in Arizona, USA, Great Barrier Reef in Australia, Northern Lights, Parícutin volcano in Mexico, Harbor of Rio de Janeiro, Brazil


Save These for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Conversation Starters for Thanksgiving, NuvetureTravels.com

Want more Fun Questions?

Get the full game 501 Questions: A Travel Game with over 501 awesome conversation starters! Get it on Amazon today in Kindle or Paperback and keep the fun questions going!

Comment