20 Fun Questions for Traveling with Kids

Comment

20 Fun Questions for Traveling with Kids

Traveling with kiddos? Tired of the whining “Are we there yet?!” or everyone sucked into their devices? Here’s 20 fun questions to spark new and fun conversations with your kids on the road and make the time fly by. These will have you laughing together and making fun new memories! These questions are just a few from our new game 501 Questions: A Travel Game:)


20 Fun Questions for Traveling with Kids

Would You Rather:

1.     Explore a castle or a cave?

2.     Take an elephant or camel ride?

3.     Have a rocket backpack or light speed shoes to travel on your trip with?

20 Fun Questions to Ask Your Kids On a Road Trip

4.     Get a hug from a panda bear or monkey?

5.     Meet a hibernating alligator or hibernating bear?

 

If You Could:

6.     Make the clouds rain down anything, what would they rain down?

7.     Speak another language, which one would you choose?

8.     Travel back in time, which time would you choose in history?

9.     Be free from doing one chore, which one would it be?

10.  Throw a party and everyone you invited came, who would be the first three people you’d invite?

 

Tell Me About:

11.  Your top three pet peeves.

12.  Your favorite family vacation you’ve been on.

13. One thing you’re thankful for this year.

14. Your secret talent.

15. Two people you admire the most and why.

 

Travel Trivia:

Our fav world traveling fam- The Moreheads! You can follow them on Instagram @more_ahead!

Our fav world traveling fam- The Moreheads! You can follow them on Instagram @more_ahead!

16.  What is the fastest animal on earth?

Answer: The Peregrine Falcon, which reaches speeds of 200 mph (322 kmh) while in a dive.



17. True or False? Australia has more people than kangaroos.

Answer: False. There are about two kangaroos for each person in Australia.



18. What’s the most spoken language on Earth? Is it English, Spanish, French, or Mandarin Chinese?

Answer: Mandarin Chinese.



19. Can you name two animals that can change their color?

Answer: Some species of frogs, octopus, foxes, hares, fish, chameleons, lizards and seahorses.



20. What country has the world’s largest food fight every year where people throw tomatoes at each other? Is it Italy, Spain, or Greece?

Answer: Spain at La Tomatina Festival.


20 Fun Questions for Traveling with Kids. Lindsey Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations with your kiddos on your trip! Get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback. -Lindsey & Adam Nubern


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 fun questions for traveling with kids.jpg

GET MORE FUN QUESTIONS!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment

20 Fun Questions for the Airport & on Your Flight

Comment

20 Fun Questions for the Airport & on Your Flight

20 Fun Questions for the Airport & on the Airplane

Stuck in airport security? Your flight get delayed? Looking for a fun way to pass the time?

Here’s 20 fun questions and trivia to spark new conversations to make new memories and have the time fly by in the airport and on the plane! Have a blast with these!

We could have totally used these during our flight delay in Germany. They kept delaying us hour by hour until past midnight and they legally had to give us a hotel overnight. The Germans around us kindly interpreted each announcement to us and we all bonded over beers and pizza at the hotel into the wee hours of the morning. These would have broken the ice hours earlier:)

The view from our flight from Denver, CO to Seattle, WA! Amazing!

The view from our flight from Denver, CO to Seattle, WA! Amazing!

Would You Rather:

1.     Choose pretzels or peanuts on your flight?

2.     Have the aisle, window, or middle seat?

3.     Have a baby wailing next to you or the kid behind you kicking your seat for the whole flight?

4.     Have the most turbulent ride you’ve ever had but get to your destination early, or have a smooth ride and be five hours late?

5.     Be a pilot or air traffic controller?

 

If You Could:

6.     Find yourself sitting in first class next to someone famous, who would you want it to be?

7.     Win an airplane ticket to anywhere in the world to take today, where would you want the destination to be?

8.     Do the safety announcement, how would you make it more entertaining?

9.     Order anything on the menu, what would be your first three choices?

10.  Fly over any part of the world on your flight, where would you want to fly over to see it from above?

 

Tell Me About:

11.  Your most embarrassing moment on a flight.

12.  The most interesting conversation you’ve ever had on a flight or you’ve overheard on a flight.

13.  Your top three pet peeves of what other passengers do on a plane.

14.  Your most memorable flight.

15.  The craziest delay you’ve had for a flight.

 

Travel Trivia:

16.  In what country did the first commercial flight take place?

Answer: USA from St. Petersburg, Florida to Tampa, Florida in 1914 covering over 18 miles in 23 minutes.

 

17.  In what country did duty free shops start?

Answer: Ireland.

 

18.  What country boasts the busiest airport in the world?

Answer: USA, with Hartsfield- Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, Georgia.

 

19.  How much did the first airline ticket cost?

Answer: $400 (equivalent to about $10,000 today) in 1914 for the first commercial flight from

St. Petersburg, Florida to Tampa, Florida.

 

20.  How many hours is the world’s longest commercial flight?

Answer: 18.5 hours from Singapore to New York. The next longest flight is 17.5 hours from Auckland, New Zealand to Doha, Qatar.  

IMG_8116-1 copy.png

We hope these questions spark fun new conversations on your trip! Get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in paperback and Kindle! -Lindsey & Adam Nubern


SAVE THESE FOR LATER!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Fun Conversation Starters for Airport and Airplane. NuventureTravels.com

GET MORE FUN QUESTIONS!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Comment

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Taking a road trip? Here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to make fun new memories with your travel pals instead of scrolling our phones. Have fun with these!

20 Fun Road Trip

Questions, Trivia, & Conversation Starters

Would You Rather:

1.     Take a road trip via the back roads or interstate?

2.     Have a map or go without a map?

3.     Return to somewhere you already know you like or visit a new place you’ve never been before?

4.     Be totally disconnected on a trip or carry your phone with you?

5.     Be driving to Las Vegas or New York?

If You Could:

6.     Do a round-the-world trip, what would be the first country you’d visit on each continent?

7.     Make the clouds rain down anything, what would they rain down?

8.     Write a book about your life, what would the theme of your book be?

9.     Be fluent in another language, which one would you choose?

10.  Name yourself, what would your name be?

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, Conversation Starters

Tell Me About:

11.  The top three items on your bucket list.

12.  One thing you’re excited about for this trip.

13.  Your top three pet peeves.

14.  A time you were courageous.

15.  Your most embarrassing moment.

Travel Trivia:

16.  What are the three happiest countries in the world?

Answer: Norway, Denmark, and Iceland

17.  What country is credited with building the first modern car?

Answer: Germany by Karl Benz in 1885.

 

18.  What continent has the longest mountain range?

Answer: South America: The Andes

 

19.  What are the names of the five Great Lakes between the US and Canada?

Answer: Superior, Ontario, Michigan, Huron, and Erie

 

20.  What state is home to the least visited U.S. National Park?

Answer: Alaska with Gates of the Arctic National Park and Preserve

 

Bonus! What country boasts the world’s tallest bungee jump?

Answer: China at the Macau Tower, with a height of 764 feet (233 meters), equivalent to 70

stories high.

20 Fun Road Trip Questions, Trivia & Conversation Starters from the Game 501 Questions: A Travel Game

We hope these questions spark fun new conversations on your road trip! You can get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in paperback and Kindle! -Lindsey & Adam Nubern


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name

Get More Fun Questions!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

2 Comments

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

Whether you’re staying home or going out for a fun dinner, here are 20 fun questions and trivia to share with your Valentine on Valentine’s Day this year! Have fun with these!

20 Fun Valentine's Day Questions & Trivia

Would You Rather:

  1. Have a fun new experience together or get a gift you’ve been wanting for awhile for Valentine’s Day?

  2. Get a box of chocolates or flowers on Valentine’s Day?

  3. Stay in or go out for Valentine’s Day?

  4. Me read a love letter I’ve written to you or have me do something for you that means I love you. If your answer is to do something, what would that something be?

  5. Plan your Valentine’s date together or get surprised with a whole date already planned?

This last question is from my creative friend Margo:)


If You Could:

  1. Relive one experience we’ve shared together, what would it be?

  2. Improve our relationship in one way, what would it be?

  3. Name three traits you love about me, what would they be?

  4. Say one new experience you want to share this year together, what would it be?

  5. Win the lottery today, what would you do with your winnings for Valentine’s Day?


20 Fun Valentines Day Questions Trivia Conversation Starters

Tell Me About:

  1. The moment you knew you loved/liked me.

  2. Your first impression of me.

  3. Your craziest Valentine’s Day memory.

  4. My best physical feature.

  5. Your favorite memory of us dating.

Valentine’s Day Trivia:

I found all of these fun trivia questions from Valentines Day Trivia Quiz. It was so fun to play, I wanted to share my favorites with you and see if you can guess the answers.
  1. “How many cards are sent on Valentine’s Day each year? Is it 500 million, 1 billion, 2 billion, or 10 billion cards?”

    Answer: “The Greeting Card Association estimates that approximately one billion valentine cards are sent world-wide each year, making Valentine’s Day the second largest card sending holiday of the year behind Christmas.”

  2. “What percentage of flowers purchased on Valentine’s Day are red? Is the answer 69%, 76%, 83%, or 94%?”

    Answer: “According to the Ipsos-Insight for the American Floral Endowment’s Consumer Tracking Study (2004), of roses purchased on Valentine’s Day, 69% are red, 6% pink, 6% peach/salmon, 5% yellow, 4% white, 7% mixed, 4% other.”

  3. “Who created the first Valentine’s Day box? Is it Russell Stover, Louis IV, Richard Cadbury, or Milton Hershey?”

    Answer: “In 1822, John Cadbury opened a tea and coffee shop in Birmingham, England. He soon expanded chocolate manufacturing and in 1861 his son Richard greatly increased sales by packaging Cadbury chocolates in the world’s first heart shaped box for Valentines Day.”

  4. “What do the X’s and O’s in XOXO stand for?”

    Answer: “X=kisses, O=hugs”

  5. “What continent produces the most roses sold in the U.S. on Valentine’s Day?”

    Answer: “South America. Most roses sold on Valentines Day in the U.S. are imported from South America, but California grows 60% of the roses sold in the U.S.”

  6. “How many U.S. states have a city named Valentine? Is it 3, 4, 5, or 7?”

    Answer: “Four. Valentine, Arizona; Valentine, Nebraska; Valentine, Texas; Valentine, Virginia.” Which one will you visit first?:)


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name

Get More Fun Questions!

Get our fun new game 501 Questions: A Travel Game for 501 more awesome conversation starters to use on every adventure you take with the folks you love!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

2 Comments