Viewing entries tagged
fun road trip conversation starters

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip

Comment

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip

20 Fun Questions for the Fall and Autumn Road Trip. NuventureTravels.com

Heading out on a fun fall adventure like leaf peeping or camping? Here’s ten other fun ideas we have, too!

For any fun fall trip in the car, here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to spark fun new conversations with your family and friends to make awesome new memories!

Also, Thanksgiving’s coming up. Here’s 20 Fun Questions for Thanksgiving with your family and friends!

These 20 questions come from our new game 501 Questions: A Travel Game. You can get over 500 more fun questions in the book on Kindle or paperback on Amazon here for your upcoming road trip!

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip


Would You Rather:

1.Go to a corn maze or haunted house?

2. See the leaves change in Colorado or the leaves change in New England?

3. See the fall leaves change in the USA or the spring cherry blossoms change in Japan?

4. Extend summer and go to the beach or go on a fall camping trip in the mountains?

5. Carve a pumpkin or eat the pumpkin seeds?

If You Could:

20 Fun Autumn and Fall Questions, Conversation Starters, and Trivia for Travel. NuventureTravels.com

6. See the leaves change anywhere in the world, where would you go?

7. Dress up as any character or thing for Halloween this year, what would you dress up as?

8. Eliminate one fall tradition, which one would you get rid of?

9. Help harvest any fruit or vegetable in the fall and get as much as you want in return for your help, what would you help harvest?

10. Control the weather and extend one season for a full year without experiencing any other season in 365 days, which season would you choose?

Tell Me About:

11. Your favorite fall tradition.

12. An adventure you want to take one fall.

13. Your favorite drink to enjoy in the fall.

14. Your favorite aspect of fall.

15. Your favorite memory of the fall when you were younger.

Travel Trivia:

16. How heavy is the heaviest pumpkin ever recorded in the world?

Answer: The pumpkin currently holding the Guinness World Record for the heaviest pumpkin is 2,624.6 lb (1,190.49 kg) and was grown by a man in Belgium.

17. What makes leaves change to either a red or purple color?

Answer: Sugar is trapped in the leaves causing the red and purple colors.

18. In what city was the first OktoberFest held?

Answer: Munich, Germany in 1810. It started as a celebration for a royal wedding between a prince and princess. The celebration became a yearly tradition every year afterward.

19. What country did Halloween originate from?

Answer: Ireland. Halloween originates from a Celtic festival celebrating the new year on November 1. Traditions were to light bon fires and wear costumes to ward off ghosts.

20. What state in the USA is home to the largest corn maze in the world?

Answer: California. In Dixon, California, Cool Patch Pumpkin holds the Guinness World Record for the largest corn maze in the world at 60 acres. It’s common for people to call 911 because they can’t find their way out.


Lindsey & Adam Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations for you this fall! Get over 500 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback.Thank you for supporting us!

-Lindsey & Adam Nubern


Make It Easier to Pull These Out on Your Trip!

Download these conversation starters so you can easily pull them up later. Please fill out the form below.

Name *
Name
20 Fun Fall Trivia, Questions and Conversation Starters for the Autumn & on a Road Trip. NuventureTravels.com

GET 501 QUESTIONS: A TRAVEL GAME!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

Have fun with the questions and thank you for supporting us!


You’ll Also Like:

Comment

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Comment

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, & Conversation Starters

Taking a road trip? Here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to make fun new memories with your travel pals instead of scrolling our phones. Have fun with these!

20 Fun Road Trip

Questions, Trivia, & Conversation Starters

Would You Rather:

1.     Take a road trip via the back roads or interstate?

2.     Have a map or go without a map?

3.     Return to somewhere you already know you like or visit a new place you’ve never been before?

4.     Be totally disconnected on a trip or carry your phone with you?

5.     Be driving to Las Vegas or New York?

If You Could:

6.     Do a round-the-world trip, what would be the first country you’d visit on each continent?

7.     Make the clouds rain down anything, what would they rain down?

8.     Write a book about your life, what would the theme of your book be?

9.     Be fluent in another language, which one would you choose?

10.  Name yourself, what would your name be?

20 Fun Road Trip Questions, Trivia, Conversation Starters

Tell Me About:

11.  The top three items on your bucket list.

12.  One thing you’re excited about for this trip.

13.  Your top three pet peeves.

14.  A time you were courageous.

15.  Your most embarrassing moment.

Travel Trivia:

16.  What are the three happiest countries in the world?

Answer: Norway, Denmark, and Iceland

17.  What country is credited with building the first modern car?

Answer: Germany by Karl Benz in 1885.

 

18.  What continent has the longest mountain range?

Answer: South America: The Andes

 

19.  What are the names of the five Great Lakes between the US and Canada?

Answer: Superior, Ontario, Michigan, Huron, and Erie

 

20.  What state is home to the least visited U.S. National Park?

Answer: Alaska with Gates of the Arctic National Park and Preserve

 

Bonus! What country boasts the world’s tallest bungee jump?

Answer: China at the Macau Tower, with a height of 764 feet (233 meters), equivalent to 70

stories high.

20 Fun Road Trip Questions, Trivia & Conversation Starters from the Game 501 Questions: A Travel Game

We hope these questions spark fun new conversations on your road trip! You can get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in paperback and Kindle! -Lindsey & Adam Nubern


Save these for Later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name

Get More Fun Questions!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment