Viewing entries in
Travel Games

20 Fun Questions & Conversation Starters for a Camping Trip

Comment

20 Fun Questions & Conversation Starters for a Camping Trip

20 Fun Questions & Conversation Starters for a Camping Trip. NuventureTravels.com

Heading out for a camping trip with friends and family this weekend? Here’s 20 fun questions and trivia to take with you for around the campfire or on the drive there!

These 20 questions come from our new game 501 Questions: A Travel Game. You can get over 500 more fun questions in the book on Kindle or paperback on Amazon here for your upcoming trip!

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for Your Camping Trip

Would You Rather:

1.Camp on the beach or in the mountains?

2. Camp in an RV or tent?

3. Go car camping or backpacking?

4. Hear a coyote crying or a bear sniffing around next to your tent in the middle of the night?

5. Go hiking, fishing, go to a hot springs, or just chill at the campsite tomorrow?


If You Could:

20 Conversation Starters for Around the Campfire. NuventureTravels.com

6. Go camping at any National Park, which one would you want to visit?

7. Camp anywhere in the world next weekend, where would you go?

8. Make any dessert over the campfire tonight, what would you want?

9. Choose either to camp by yourself with no one else around or in a crowded camp site, which one would you choose?

10. Have any comfort from home on your camping trip, what would you bring with you?


Tell Me About:

11. The craziest or scariest camping experience you’ve had.

12. Your favorite campsite you’ve been to based on the scenery.

13. Your most memorable camping trip.

14. Where you want to camp next.

15. Your worst night of sleep you’ve gotten camping.


Travel Trivia:

16. What is the most visited National Park in the USA?

Answer: The Great Smoky Mountains National Park. The Park hosted more than 11 million visitors last year—nearly twice the number of the second most visited park, The Grand Canyon.


17. How many National Parks are there total in the USA? Are there 48, 52, 58, or 62 National Parks?

Answer: There are 58 U.S. national parks.


18. What country created the first National Park in the world?

Answer: Mongolia. In 1778 the Mongolian government established the first National Park in the world protecting the area around Bogd Khan Uul Mountain.


19. What decade was Smoky the Bear born? Was he born in the 1940’s, 1950’s, 1960’s, or 1970’s?

Answer: 1940’s. Smoky the Bear was created by the US Forest Service in August of 1944. The first image of Smoky was of him holding a bucket and pouring water over a campfire.


20. How do you put out a campfire properly?

Answer: The US Forest Service’s website states: "1. First, drown the campfire with water! 2. Next, mix the ashes and embers with soil. 3. Scrape all partially-burned sticks and logs to make sure all the hot embers are off them. 4. Stir the embers after they are covered with water and make sure that everything is wet. 5. Feel the coals, embers, and any partially-burned wood with your hands. 6. Everything (including the rock fire ring) should be cool to the touch. 7. Feel under the rocks to make sure no embers are underneath. 8. When you think you are done, take an extra minute and add more water. 9. Finally, check the entire campsite for possible sparks or embers, because it only takes one to start a forest fire. 10. Remember…if it is too hot to touch, it is too hot to leave. Please take the time to completely put out your campfire, it could prevent a wildfire."


20 Fun Questions and Trivia for a Camping Trip. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations for you on your camping trip! Get over 500 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback.Thank you for supporting us!

-Lindsey & Adam Nubern


Save These for Your Camping Trip!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Camping Trip. NuventureTravels.com

Get More with 501 Questions: A Travel Game!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

Have fun with the questions and thank you for supporting us!


You’ll Also Like:


Comment

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip

Comment

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip

20 Fun Questions for the Fall and Autumn Road Trip. NuventureTravels.com

Heading out on a fun fall adventure like leaf peeping or camping? Here’s ten other fun ideas we have, too!

For any fun fall trip in the car, here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to spark fun new conversations with your family and friends to make awesome new memories!

Also, Thanksgiving’s coming up. Here’s 20 Fun Questions for Thanksgiving with your family and friends!

These 20 questions come from our new game 501 Questions: A Travel Game. You can get over 500 more fun questions in the book on Kindle or paperback on Amazon here for your upcoming road trip!

20 Fun Questions, Trivia & Conversation Starters for a Fall Road Trip


Would You Rather:

1.Go to a corn maze or haunted house?

2. See the leaves change in Colorado or the leaves change in New England?

3. See the fall leaves change in the USA or the spring cherry blossoms change in Japan?

4. Extend summer and go to the beach or go on a fall camping trip in the mountains?

5. Carve a pumpkin or eat the pumpkin seeds?

If You Could:

20 Fun Autumn and Fall Questions, Conversation Starters, and Trivia for Travel. NuventureTravels.com

6. See the leaves change anywhere in the world, where would you go?

7. Dress up as any character or thing for Halloween this year, what would you dress up as?

8. Eliminate one fall tradition, which one would you get rid of?

9. Help harvest any fruit or vegetable in the fall and get as much as you want in return for your help, what would you help harvest?

10. Control the weather and extend one season for a full year without experiencing any other season in 365 days, which season would you choose?

Tell Me About:

11. Your favorite fall tradition.

12. An adventure you want to take one fall.

13. Your favorite drink to enjoy in the fall.

14. Your favorite aspect of fall.

15. Your favorite memory of the fall when you were younger.

Travel Trivia:

16. How heavy is the heaviest pumpkin ever recorded in the world?

Answer: The pumpkin currently holding the Guinness World Record for the heaviest pumpkin is 2,624.6 lb (1,190.49 kg) and was grown by a man in Belgium.

17. What makes leaves change to either a red or purple color?

Answer: Sugar is trapped in the leaves causing the red and purple colors.

18. In what city was the first OktoberFest held?

Answer: Munich, Germany in 1810. It started as a celebration for a royal wedding between a prince and princess. The celebration became a yearly tradition every year afterward.

19. What country did Halloween originate from?

Answer: Ireland. Halloween originates from a Celtic festival celebrating the new year on November 1. Traditions were to light bon fires and wear costumes to ward off ghosts.

20. What state in the USA is home to the largest corn maze in the world?

Answer: California. In Dixon, California, Cool Patch Pumpkin holds the Guinness World Record for the largest corn maze in the world at 60 acres. It’s common for people to call 911 because they can’t find their way out.


Lindsey & Adam Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations for you this fall! Get over 500 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback.Thank you for supporting us!

-Lindsey & Adam Nubern


Make It Easier to Pull These Out on Your Trip!

Download these conversation starters so you can easily pull them up later. Please fill out the form below.

Name *
Name
20 Fun Fall Trivia, Questions and Conversation Starters for the Autumn & on a Road Trip. NuventureTravels.com

GET 501 QUESTIONS: A TRAVEL GAME!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

Have fun with the questions and thank you for supporting us!


You’ll Also Like:

Comment

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip

Comment

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip

20 Fun Questions, Trivia, and Conversation Starters for Train Trip Ride. NuventureTravels.com

Heading out on a train ride and have a lot of time on your hands with family, friends, or strangers in your cabin? Here’s 20 fun questions, trivia, and conversation starters to spark new conversations and create awesome new memories with your travel pals!

These 20 questions come from our new game 501 Questions: A Travel Game. You can get over 500 more fun questions in the book on Kindle or paperback on Amazon here for your upcoming trip!

20 Fun Questions, Trivia, & Conversation Starters for a Train Trip


Would You Rather:

1.     Take a train or a plane to a new destination?

2.     Have a full week train trip in a passenger car full of strangers, or one all to yourself where you can’t communicate with anyone else?

3.     Take a week long train trip stopping every 3 hours for one hour at a time or not stopping at all.

4.     Travel the Trans-Siberian Railway or take a train in India?

5.     Travel on a train only at night or only during the day?

If You Could:

6. Take a train ride anywhere in the world, which train experience would you want to have?

7. Ride a train in any country, which country would you ride through?

8. See any scenery in the world from a train, what would you want to see?

9. Take only one thing to do on a train ride, what would it be?

10. Find yourself sitting next to anyone on a train for a two day trip, who’d you pick to sit next to?

Tell Me About:

20 Fun Questions, Trivia, and Conversation Starters for Train Trip Ride. NuventureTravels.com

11. Your favorite train ride experience.

12. A fear you have of train rides.

13. Your favorite way to spend your time on  a train.

14. The most interesting person you’ve met or interaction you’ve had on a train ride.

15. The most interesting reason you’ve had to take a train ride.

Travel Trivia:

16. What country boasts the most miles of railroad tracks in the world?

Answer: USA with over 141,500 miles of tracks (228,000 km).

17. What country has the fastest train?

Answer: China with the Shanghai Maglev train that can reach 267 mph (431 km/hr).

18. What city built the first underground railway in the world?

Answer:  London, England in 1863 carrying 38,000 passengers the first day.

19. How many days does it take to cross the Trans-Siberian Railway?

Answer: It depends. There are three main routes with the longest route taking seven days to travel from Moscow, Russia and Vladivostok, Russia, covering 6,152 miles (9,258 km). This is said to be the least interesting route. The “most interesting” route is Moscow, Russia to Beijing, China via Mongolia taking six nights to cover 4,735 miles (7,621 km).

20.  What country has the longest train tunnel?

Answer: Switzerland with the Gotthard Tunnel that runs 35.7 miles (57.5 km) under the Swiss Alps linking northern and southern Europe and took almost two decades to complete. It’s known as the longest and deepest tunnel in the world.

Bonus: How long is the Channel Tunnel connecting London and Paris and running under the English Channel?

Answer: 31.35 miles (50.45 km) linking the island of Great Britain and Europe’s mainland.

Lindsey & Adam Nubern. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations for you on your train ride! Get over 500 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback. Thank you for supporting us!

-Lindsey & Adam Nubern


Save These for Your Train Ride!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
Fun Game for Train. NuventureTravels.com

GET 501 QUESTIONS: A TRAVEL GAME!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com

 
 

Have fun with the questions and thank you for supporting us!


You’ll Also Like:

Comment

20 Fun Questions & Trivia for Chilling at the Beach

Comment

20 Fun Questions & Trivia for Chilling at the Beach

20 Fun Questions for at the beach. NuventureTravels.com

Hanging out at the beach and want some fun conversation starters? Here are 20 fun questions and trivia to spark new conversation with your beach pals while you chill and listen to the waves crash on the sand.

These questions come from our new question game 501 Questions: A Travel Game where you can get over 501 awesome conversation starters!



20 Fun Questions & Trivia for Chilling at the Beach

Would You Rather:

1. Swim in the ocean or at the pool?

2. Play volleyball, go for a walk, or read and nap on the beach?

3.  Snorkel the Great Barrier Reef or scuba dive a shipwreck right now?

4. Get sun burned so bad your first day at the beach that you can’t be out in the sun again or have it rain every day on your trip?

5. Forget your sunglasses or your sunscreen?

If You Could:

20 Fun Questions and Trivia and Conversation Starters for Chilling at the Beach. NuventureTravels.com

6. Go parasailing for free right now, would you?

7. Either swim with dolphins or a whale shark tomorrow, which experience would you choose?

8. Have someone serve you any food and drinks on the beach right now, what are all the goodies you’d order?

9. Travel to three countries this year, which ones would you choose?

10. Relax your entire trip at the beach, how would you spend your time?

 
 


Tell Me About:

11. The craziest moment you've ever experienced at the beach.

12. The most embarrassing bathing suit situation you've ever had.

13. Your dreams. Do you dream in color or black and white?

14. The coolest thing you've found on the beach.

15. One of your favorite trips to the beach.

Travel Trivia:

16. What country has the most coastline in the world?

Answer: Canada

17. What state in the U.S. has an area called the Treasure Coast?

Answer: Florida. The Treasure Coast is on the Atlantic side of the state and got it’s name from treasure found from the Spanish Treasure Fleet that was shipwrecked in a hurricane in 1715.

20 Fun Questions and Trivia and Conversation Starters for a Trip to the Beach

18. What's the largest mammal in the ocean?

Answer: The blue whale. The whale is known as the largest animal to have ever existed by getting up to about 100 feet long and weighing 100-150 tons!

19. What ocean has the deepest point on Earth that we know of?

Answer: The Pacific Ocean has the deepest point on Earth that we know of. This area is known as the Mariana Trench. It’s located near Guam.

20. How tall is the world’s largest sandcastle and what country was it built in?

Answer: The Guinness World Records states the world’s tallest sandcastle is 54 feet and 9 inches tall and was built in Duisburg, Germany in September 2017. The record states, “It took 168 trucks over a week to deliver the sand!”

20 Fun Questions and Trivia for on the Beach. NuventureTravels.com

We hope these questions spark fun new conversations while you’re chillin on the beach! Get 501 more awesome questions with our new game 501 Questions: A Travel Game! Find it on Amazon in Kindle or paperback. Have fun! -Lindsey & Adam Nubern


save these for later!

1. Pin this post to use later here.

2. And, download these conversation starters so you can easily pull them up later!

Name *
Name
20 Fun Questions and Trivia for Chilling at the Beach. NuventureTravels.com

You’ll Also Like these Fun Questions & Trivia!


GET MORE FUN QUESTIONS!

Get 501 more awesome conversation starters in our new game 501 Questions: A Travel Game! Have a blast with these on all of your adventures!

"Such great conversation starters!" -Tracy K., TheMoneySmartNomad.com


“This is gold! It transforms conversations into something with more meaning, more intention!”

-Joy Morehead, @More_Ahead

Comment